top of page
bjursas_mtb-170820-031_edited.png

VÄLKOMMEN TILL PROSELINSGÅRDEN
 i hjärtat av Dalarna

Boka idag och njut av din vistelse

OM PROSELINSGÅRDEN

I hjärtat av Dalarna hittar du Proselinsgården som ligger högt belägen i den natursköna byn Bjursås. När du kommer upp på berget häpnar även den bereste över den magiska utsikten över Världsarvet Falun.  Bjursås som är Porten till Världsarvet Falun ligger också på bekvämt avstånd för att upptäcka Geoparken Siljan.  

 

Samla vänner, familjen eller flera generationer och upptäck Dalarna. Gården ligger med närhet till flera härliga badsjöar, magnifikt landskap för cykling och härlig vandring.  Det är också en perfekt utgångspunkt för att besöka flera av Dalarnas kända besöksmål bland annat Carl Larssongården och Falu gruva. Som närmsta granne finns Bjursås Berg och sjö, med aktiviteter för alla året runt och längdskidsparadiset Sörskog inom 10 minuter med bil. Boendet går även att nyttja som mötes- , konferens- och festlokal.

Varmt välkomna! 

runn-270719-006.jpg

BJURSÅS BERG & SJÖ

Pärlan i Bjursås! Härlig skidåkning vintertid med 21 pister och 11 liftar inklusive liftkarusell och rullband. Barnområden, snowparks och Bag Jump. Sommartid badar du i Bjursen efter en härlig cykeltur eller vandring i de omgivande miljöerna. Bjurrestigen passar de yngsta i sällskapet. Betagande vyer. Fridfullt. Kvalitetstid tillsammans!

FALU GRUVA 

Ingen kan resa till Falun utan att besöka Världsarvet Falun och ta del av en plats med tusen år av historia. Under jord syns spåren av hundratals år av gruvdrift - stora salar, vindlande gångar och djupa schakt - och du är välkommen ner. Ovan jord breder det mäktiga dagbrottet Stora Stöten ut sig och runtom är historiska faluröda byggnader utspridda. I nutid har platsen förvandlats till ett besöksmål med lunchrestaurang, kafé och butiker. 

Falu gruva

ANDRA BESÖKSMÅL I NÄRHETEN 

Spännande för hela sällskapet!  

Adventuremine

Äventyrsgruvan Tuna Hästberg

Upplev den populära Äventyrstyren eller nyheten Gruvfruns basturitual med gruvguidning. 

Leksands sommarland

Leksand sommarland

Upplev Dalarnas sommarparadis - Leksand Sommarland. Kul för hela familjen! Nöjespark med karuseller, vattenland och utmanande aktiviteter.

Carl Larsson gården

Carl Larsson-gården

Årets destination 2023 enligt Elle Deco Design Awards. ​En plats som ända sedan förra sekelskiftet inspirerat långt utanför Sveriges gränser och som fortsätter att påverka design, inredning och trädgårdar.

Dalahästar Nusnäs

Nusnäs

Hjärtat av dalahästtillverkningen finns i den lilla byn Nusnäs. Dalahästen, den unika symbolen som till och med pryder fasader i New York. 

Tomteland

Tomteland

I de trollska urskogarna utanför Mora  ligger Tomtelands sagolika världar där tomten påstås bo. Ett magiskt äventyr för hela familjen! 

Dalhalla hotell Rättvik

Dalhalla

Den unika scenen där Sveriges största artister är återkommande gäster. I sommar kommer även världsbandet Kiss. 

KONTAKT

Proselins väg 15, Bjursås 

073-020 46 05

runn-270719-006.jpg
bottom of page